Anticimex stärker sin marknadsposition i Australien genom ytterligare förvärv

September 7, 2016

Amalgamated etablerades 1923 och är det tredje största skadedjursföretaget i Australien. Företaget erbjuder högkvalitativa skadedjurstjänster till både företag- och konsumentmarknaden från Darwin i norra Australien längs hela östra kusten ner till Adelaide i södra delen av landet.

Mick Farr, VD för Amalgamated:

“För att fortsätta att vara konkurrenskraftiga och utveckla vår verksamhet beslutade vår styrelse för två år sedan att vi behövde nya idéer, ny energi och nya investeringar för att möta framtidens möjligheter och utmaningar. Då påbörjades en process att träffa potentiella investerare och andra företag i vår bransch, både lokalt och utomlands, för att se om vi kunde hitta en organisation som var likasinnad och matchade vår företagskultur. Anticimex, som är specialist inom förebyggande skadedjursbekämpning, stod väl över de andra och blev vårt självklara val. De har fokus på att skapa nya spännande möjligheter för våra anställda och intressenter samtidigt som de vill bevara den högkvalitativ service som våra kunder har vant sig vid “

Jarl Dahlfors, VD för Anticimex Group:

“Vår vision är att bli världsledande inom förebyggande skadedjursbekämpning. Med det nyligen genomförda förvärvet av Amalgamated tar vi ytterligare ett steg för att nå detta mål. Amalgamated passar väl in i Anticimex då deras företagskultur och förmåga att leverera tjänster av hög kvalitet ligger väl i linje med vårt kunderbjudande. Vi kommer att kombinera vår gemensamma erfarenhet med den senaste teknologin inom skadedjursbekämpning för att bli en ännu mer attraktiv affärspartner. Vi välkomnar Mick och hans team ombord och ser fram emot att arbeta tillsammans med dem för den fortsatta tillväxten av vår australienska verksamhet”.

För ytterligare information kontakta:
Jarl Dahlfors, Koncernchef och VD Anticimex Group, +46 70 607 20 51, jarl.dahlfors@anticimex.com