Anticimex etablerar verksamhet i USA genom förvärv av Bug Doctor

August 2, 2016

Anticimex förvärvar 100 procent av aktierna i Bug Doctor Inc. Paramus, New Jersey. Bug Doctor, som grundades 1992, tillhandahåller högkvalitativa tjänster inom skadedjursbekämpning till både privat- och företagskunder. Företaget erbjuder effektiva lösningar för komplexa skadedjurs- och fågelproblem i hela USA.

Stuart Aust, VD för Bug Doctor: “När min familj beslutade att sälja företaget sökte vi efter ett globalt företag som delade vårt engagemang för tillväxt, för hög kvalitet och engagemang för medarbetare och kunder. Anticimex, som är en ledande specialist inom förebyggande skadedjursbekämpning, blev vårt självklara val. De har åtagit sig att skapa nya spännande möjligheter för våra medarbetare och familj samtidigt som fokus kommer att vara på att upprätthålla vår höga kvalitet”.

Jarl Dahlfors, VD, Anticimex Group: “Bug Doctor passar oss utmärkt då de har en hög kvalitetsmedvetenhet och en företagskultur som ligger helt i linje med Anticimex.  Vi kommer att kunna kombinera våra gemensamma erfarenheter med de senaste tekniska innovationerna inom skadedjursbekämpning vilket ger våra kunder ännu bättre service. Vår vision är att bli världsledande inom förebyggande skadedjursbekämpning och i USA finns det många intressanta högkvalitativa företag än någon annanstans i världen. Förvärvet av Bug Doctor ger oss en fin tillväxtmöjlighet på denna viktiga marknad “.

För mer information kontakta:
Jarl Dahlfors, Koncernchef och VD Anticimex Group, +46 70-60 72 051, Jarl.dahlfors@anticimex.com
Stuart Aust, CEO and President Bug Doctor Inc., 1-800-825-1151, stuart@bugdoctorinc.com

Om Anticimex
Anticimex är det moderna skadedjursbolaget. Genom förebyggande åtgärder, ny teknik och hållbara lösningar skapar vi hälsosamma miljöer för både företag och privatpersoner. Anticimex har runt 4,000 anställda och 2,5 miljoner kunder runt om i världen. Omsättning 2015 uppgick till 3,9 miljarder kronor. Läs mer på www.anticimex.com/us