Anticimex accelererar expansionen i USA och tillkännager förvärv av American Pest

September 23, 2016

American Pest erbjuder tjänster till både privat- och företagsmarknaden i Maryland, Washington DC och Virginia. Affären följer Anticimex förvärv av Bug Doctor Inc., New Jersey USA tidigare under sommaren.

American Pest, som grundades 1925, är väletablerat och har en position som ett av de främsta skadedjursbekämpningsbolagen i landet. Förutom att tillhandahålla högkvalitativa tjänster inom skadedjursbekämpning till privat- och företagsmarknaden, har American Pest byggt en solid portfölj av kontrakt med offentlig sektor.

Matt Nixon, VD, American Pest:

“När jag bestämde mig för att sälja mitt företag, hade jag en lång lista med kriterier för att kunna utvärdera potentiella köpare. Jag har investerat mycket i mina medarbetare samt teknikutveckling och ville därför hitta en köpare som skulle fortsätta att investera i linje med min vision. Anticimex och jag delar samma vision för framtiden och jag känner mig trygg i att American Pest kommer att fortsätta att utvecklas inom Anticimex, något jag ser fram emot att vara en del av”.

Jarl Dahlfors, koncernchef och VD, Anticimex Group:

“American Pest är ett exceptionellt företag som har investerat i sina medarbetare, kvalitet och tillväxt. Deras kultur att ständigt jobba med förbättringar och med passion för vår bransch passar utmärkt in i Anticimex värderingar; passion, innovation and trust. Denna transaktion utgör ytterligare ett steg mot vår vision att bli världsledande inom förebyggande skadedjursbekämpning. Vi välkomnar Matt och hans team till Anticimex och ser fram emot att fortsätta utveckla vår verksamhet tillsammans”.

För mer information kontakta:
Jarl Dahlfors, koncernchef och VD, Anticimex Group, +46 70 607 20 51, jarl.dahlfors@anticimex.com